734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Pronájem domu s možností odkoupení

Toužíte po vlastním domově, ale překážky jako nedostatek úspor na akontaci nebo neschopnost získat hypotéku vám v tom brání? Naštěstí pro vás existuje alternativní cesta - pronájem RD s garancí pozdějšího odkoupení - která vám pomůže dosáhnout snu o vlastním bydlení. Můžete tak vyřešit pořízení vlastního bydlení i bez nutnosti získávat nyní hypoteční úvěr.

Dnes se dozvíte, jak vše funguje, pro koho je tento typ financování vhodný a jaké jsou výhody i rizika. Po přečtení budete mít jasnou představu, zda je pronájem s možností odkupu správnou volbou pro vás a jak tento proces využít k získání vysněného domova.

Co je pronájem domu s možností odkoupení?

Tento typ financování kombinuje výhodu nájemního bydlení - tzn. můžete se ihned nastěhovat a zároveň vám dává možnost v budoucnu dům odkoupit, přičemž se část nájemného započítává do kupní ceny. Velkou výhodou je potencionální úspora na počátečních nákladech. Pokud by jste si chtěli koupit dům na hypotéku, musíte mít připraveno minimálně 20% z kupní ceny. U nás vám stačí 15% akontace - tzn. oproti hypotéce úspora v řádu statisíců korun.

Našimi nejčastějšími klienty jsou mladé rodiny s dětmi. Většinou kvůli sníženému příjmu rodiny kvůli mateřské nedosáhnou na hypotéku. Dalšími častými klienty jsou podnikatelé. Kvůli papírově nedostatečnému příjmu nebo krátké historii podnikání nejsou vhodnými kandidáty. A dále dokážeme pomoci i cizincům bez trvalého pobytu.

Jak funguje naše financování?

Největší výhodou oproti hypotéce je dostupnost financování skoro pro každého. Naše investiční společnost vám zafinancuje až 85% z kupní ceny. Vy uhradíte zbylých 15% z vlastních zdrojů (nebo jiným úvěrem) a místo hypotéky splácíte předem stanovený nájem. Naše financování je určeno pro ty z vás, kteří nyní nedosáhnou na hypoteční úvěr.

Stačí splnit několik základních podmínek:

  • máte našetřeno alespoň 15% z kupní ceny nemovitosti
  • doložíte nám, že jste schopni dlouhodobě splácet nájem
  • nejste v exekuci nebo insolvenci

Jaký je postup?

  • vyplníte žádost na našich stránkách
  • telefonicky se s vámi spojíme a probereme váš záměr
  • doložíte nám podklady pro posouzení úvěru
  • během 24 hodin vám posíláme nabídku financování
  • po odsouhlasení nabídky si můžete vybrat váš vysněný dům
  • podepíšete rezervační smlouvu a složíte rezervační zálohu
  • my za vás nemovitost koupíme
  • začínáte splácet nájem
  • do lhůty 5ti let si nemovitost odkoupíte do svého vlastnictví

Příklady splátek rodinných domů:

pronájem domu s možností odkoupení

Získat vlastní dům pro sebe a svou rodinu není tak těžké, jak se na první pohled zdá. Pokud vás naše nabídka zaujala, stačí nám vyplnit nezávaznou žádost, nebo zavolat na náš kontaktní telefon

+420 734 680 373

Luboš Kolář, CEO HypotékaBezbanky

Často se ptáte:

Mohu si koupit jakýkoliv dům?

Ano. Stačí si vyhlédnout jakýkoliv dům inzerovaný na realitních serverech (bezrealitky.cz, sreality.cz apod.) nebo dům od přímého majitele. 

Jak drahý dům si mohu pořídit?

Podmínkou je minimální kupní cena (hodnota) 2 500 000 Kč. Maximální výše kupní ceny je 30 000 000 Kč. Vždy musí jít o nemovitost která je zkolaudovaná a technicky v pořádku. Starší rodinné domy, které nejsou po rekonstrukci, většinou nefinancujeme.

Musím mít vždy akontaci?

Ano. Vždy musíte mít alespoň 15% z kupní ceny. Výhodou je, že vlastní zdroje se dají v některých případech financovat i nezajištěným úvěrem.

Jaké jsou poplatky?

Poplatek za vyřízení úvěru je 2,5% až 3,5%. Poplatek nehradíte dopředu, je poté připočítán k odkupní ceně domu. V poplatku jsou zahrnuty právní služby, tržní odhad nemovitosti a technický posudek stavu nemovitosti.

Prodávám jinou nemovitost a čekám na peníze z prodeje.

Umíme vám pomoci i v těchto případech. Lze zafinancovat prodávanou nemovitost a získat tak peníze z prodeje dříve.

Jaké dokumenty budete potřebovat k posouzení žádosti?

Budeme od vás potřebovat doklady totožnosti, 3 výpisy z běžného (podnikatelského) účtu a výpis z úvěrových registrů.

Začal(a) jsem podnikat - mohu získat úvěr?

Ano, je to možné. Nejsme banka a životní/ekonomickou situaci neposuzujeme podle tabulek. Umíme vám poskytnout úvěr i pokud jste začali podnikat.

Jsem cizinec bez trvalého pobytu.

Nevadí, jsme schopni zařídit vám koupi domu i v těchto případech.

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat